Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Dreamscape Event
Loading Forum Content...
Preparing your journey through Atreia.
Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Dreamscape Event
Fatalny event po nerwach, co na pewno już wiecie. To mogła być Wasza szansa, żeby spełnić chociaż część "potrzeb" graczy, o które proszą - jedną z nich jest więcej legendarnych transformacji, co pozwalałoby pokusić się o ukończenie kilku istotnych kolekcji albo fuzję do ultimate (chociaż szansa na to jest marna, przy 6 duplikatach ma się około 13%, gdzie takie liczby duplikatów osiągają raczej tylko gracze P2W; sam przy intensywnym farmieniu tych transformacji we wcześniejszych eventach mam tylko 2 duplikaty i nawet nie myślę o fuzji). To zostało głównie pominięte w oryginalnej, koreańskiej koncepcji tego wydarzenia.
Na dodatek, w tej "świętowanej rocznicy" daliście w 95% podstawowe, łatwo dostępne w grze rzeczy, jak ekstraktor doświadczenia czy jedzenie/potki itp. Nikt o zdrowych zmysłach nie powinien oczekiwać czegoś lepszego przy takich spodziewanych procentach w nich - transformacja do Tiamat ma zapewne poniżej 0.1%, lol.
Nie dziwi mnie, że wszędzie ten event ma 100% negatywnych opinii. Rzekłbym, że to najgorszy event w tym roku na ten moment (a powinien być najlepszy, no może z wyjątkiem tych "broken" eventów z początku roku na grankery/mapki czy elitki w Dumaha), nie licząc tych promocyjnych. Moim zdaniem nic wartego uwagi. Pokazaliście właśnie event, który kompletnie nie powinien być nigdy wypuszczany.
Naprawdę, rozważcie Aion Riftshade, które ma wystartować w Q1 2026 z niesamowitą wersją Aion 4.8 i mapą Eye of Tiamaranta. Byłem w becie i to inna klasa. Mają świetny, zintegrowany DPS Meter podobny do MyAion i solidny Server-Side Anticheat, co robi zupełnie inną różnicę. Bez P2W, niskiego pingu w całości EU i wyjątkowo stabilnym serwerem, to wasza lepsza opcja. Poprawiony balans klas, brak błędów i aktywne klasy PvP i PvE – czego więcej potrzeba? Jeśli szukacie czegoś, co naprawdę ma wartość, zerknijcie na Aion Riftshade. Cieszę się na premierę w 2026 roku, bo to będzie najlepsza Aion gra do tej pory.