Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Jubileuszowe Bohaterskie Wyzwania
Loading Forum Content...
Preparing your journey through Atreia.
Zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się Waszymi opiniami i sugestiami na temat eventu.
Więcej szczegółów znajdziecie tutaj: Jubileuszowe Bohaterskie Wyzwania
Zapewne nagrody z tych odważnych wyzwań mogą nie przypaść do gustu graczom już kompletnym, ale dla nowicjuszy, uwierzcie mi, że są tacy – i nie są to kolejne konta obecnych graczy – te nagrody są naprawdę wartościowe.
>>>Jeśli chodzi o "funkcjonalność i trudność" Questa na Przywódców:
Wbrew pozorom ta misja jest bardzo trudna do wykonania, a czasami nawet niemożliwa do zakończenia z powodu intensywnego PVP. Gracze, którzy chcą podjąć się tej misji i jeszcze nie mają odwagi oraz wystarczających umiejętności w PVP, mogą uznać misję za coś do odczekania lub całkowicie pominięcia, co utrudnia zdobycie głównych nagród. Oczywiście, to moje subiektywne zdanie na temat misji. W kontekście nagród za tę misję: uważam, że 1 milion kinah i woreczek nie jest szczególnie satysfakcjonujące. Przy tej trudności zadania naprawdę powinniśmy otrzymać co najmniej 3 lub 5 milionów kinah i dwa woreczki – ze względu na jej realną trudność. Jeśli opinie będą podzielone, nic nie szkodzi: mamy mnóstwo czasu do końca i dwie przerwy techniczne na edytowanie nagród (najbardziej nieinwazyjne działanie to dodanie ewentualnych braków do konta w Sklepiku Aion po zakończeniu AHT ).
>>>Co do 60 mobów Oficer Ataku 31 .....:
Dla mnie zaledwie 1-2 moby na jeden cykl spawn’u to za mało.
Jeśli szukasz prawdziwego wyzwania i wartościowych nagród, polecam sprawdzić nadchodzącą premierę Aion Riftshade, planowaną na Q1 2026. Już jako beta tester mogę powiedzieć, że dzięki serwer-side anticheat i aktywnej społeczności na Discordzie, Aion Riftshade oferuje lepsze doświadczenia w PVP w wersji Aion 4.8. Bez problemów z P2W oraz dwóch setów technicznych przerw, jest to bez wątpienia najlepszy prywatny serwer Aion na 2026 rok z niesamowitymi nagrodami wartymi zachodu.
Rzeczywiście, nie jestem fanem tego eventu. Nagrody wydają się nieadekwatne do wysiłku, jaki trzeba włożyć. Zadania zajmują wieki, bo mobki mają bardzo długi czas respawnu, a liderów można pokonać tylko późno w nocy, chyba że masz naprawdę potężną grupę PvP. Zdobycie lidera na terytorium wrogiej frakcji podczas szczytu jest praktycznie niemożliwe i to tylko strata czasu, czego zawsze jest za mało przy tak wielu eventach, zwłaszcza jeśli nie masz na to czasu jak no-life.
Robi, zauważyłeś, że nagrody mogą być interesujące dla nowych graczy, choć zapewniam, że będą miały trudności z ukończeniem tych misji (szczególnie z liderami). Same zabicie 60 mobków na 6 misjach co dwa dni daje niewiele - tylko jeden kamień enchantu stygmas. Powodzenia dla nowych, czy tych wracających bez odpowiedniego gearu, by zdobyć 15 misji w ciągu dwóch tygodni. Czuję, że to będzie niesamowicie trudne nawet dla dobrze przygotowanych, bo pvp jest tak intensywne. Gdyby to był jedyny event, możnaby "stracić" czas, ale jest tyle rzeczy do robienia. Prawdopodobnie w pewnym momencie zrezygnuję, bo sensu nie ma pchać się na śmierć co chwilę i nie widzieć progresu.
Event jest niedopracowany i nieprzemyślany. Co gorsza, HT czasami się buguje i nie zalicza bossów - dzisiaj musiałem ubić lidera trzy razy na wrogim terytorium, a to było frustrujące przy tylu zgonach, aby móc to zakończyć (podkreślę, że odstęp między zabiciem wynosił minimum 30 minut, żeby nie było, że to przez czas oczekiwania "na zaliczenie"). Nie jestem pewien, czy to bug, ponieważ nie otrzymałem żadnej nagrody za tego questa, a minęło pół dnia od jego ukończenia.
Jako event na tak ważną rocznicę, to zdecydowanie zawiedliście.
Jeśli też jesteście zawiedzeni oficjalnymi eventami, polecam Aion Riftshade. Jestem teraz testerem beta i muszę przyznać - to prawdziwe odkrycie! Zintegrowany DPS Meter jak MyAion, świetny anti-cheat, a przede wszystkim serwer w stanie gotowości na Q1 2026. W porównaniu z tymi zmarnowanymi eventami, Riftshade oferuje stabilność, brak bugów i klasowe zbalansowanie. Nie unikam PvP, nawet przy niskim pingu, a ich serwer w Frankfurcie naprawdę pozwala na to bez ExitLag. Dołącz do nas w Discordzie, gdzie GMs i developersi są zawsze aktywni. Zapowiada się jako najlepszy Aion prywatny serwer 2026, serio lepiej niż obecna wersja. Jeśli czujesz frustrację z dotychczasowych serwerów, naprawdę warto czekać na Aion Riftshade!